Menemen’de Görkemli Cumhuriyet Coşkusu
Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü, Menemen’de görkemli Cumhuriyet yürüyüşü ile kutlandı.Yaklaşık 29 bin kişinin ellerinde meşale ve bayraklarla katıldığı yürüyüşte Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, eşi, kızı ve belediye ailesiyle hemşehrilerini selamladı.

Pehlivan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en değerli miras ve vazgeçilemez bir kazanımdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Menemen projelerimizle konuşulacak” dedi.

 

 

Cumhuriyet’in ilanının 99’uncu yıldönümü sabah saatlerinde Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. 7'den 77'ye çok sayıda vatandaşın katıldığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz’ın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti. Halk Oyunları gösterisinin ardından Menemen Gençlik Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği Gençlik Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve ödülleri verildi.

 

 

Dönemin klasik otomobiliyle…

 

 

 

Saatler 18.30’u gösterdiğinde ise Tatlısu Mevkiinde toplanan on binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla ve meşalelerle kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Atatürk ve dönemin kıyafetleriyle giydirilmiş mumya askerlerin yer aldığı klasik otomobil de kortejdeki yerini aldı. Konfetilerin ve meşalelerin caddeleri süslediği yürüyüşe eşi ve kızı ile katılan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemenlilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

 

 

 

“Cumhuriyetimiz, istiklal mücadelesinin tacıdır”

 

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Yine her zamanki gibi muhteşemsiniz. Öncelikle Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünde düzenlediğimiz Cumhuriyet Yürüyüşümüze katılan herkese, çok ama çok teşekkür ederim. Bu coşkulu katılımıyla Cumhuriyetine bağlılığını gösteren Menemenimiz, yine fark yarattı. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır önce kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini, Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Cumhuriyet İstiklal Mücadelesinin tacıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en değerli miras ve vazgeçilemez bir kazanımdır” dedi.

 

 

Menemen 100’üncü yılda projelerle konuşulacak

 

 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru ilerlerken var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Pehlivan “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir söz var; ‘Biz milletimizin hizmetkârlarıyız.’ Bu düsturla yola çıkarak büyük bir sevgiyle hizmet verdiğimiz Menemenimizde önce geçmiş dönemden yarım kalan projeleri birer birer sizlerin hizmetine açtık. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da, spor tesislerinden kütüphanelere, gençlik merkezlerinden anaokullarına, millet bahçelerinden çevre düzenlemelerine varıncaya kadar birçok projeyi siz kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Çok şükür ki Menemenimizde birliğin, beraberliğin, birlikte çalışmanın, üretmenin bereketini yaşıyoruz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Vatanımızın birliği, milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanmasıyla kurulan Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile bir kez daha milletimiz ve kıymetli hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.