Teşekkürler Menemen
Menemen Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Milli Mücadeleyi başlatışının 102. yılını coşkulu bir programla kutladı.

Etkinliklerde bando takımı otobüsle müzik eşliğinde sokakları gezerken, vatandaşlar da kutlamalara evlerinden destek verdi. Saatler 19.19’u gösterdiğinde balkonlardan büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı okundu. Sabah kortej yürüyüşü ile başlayan coşku, akşam fener alayı ve havai fişek gösterileri ile tavan yaptı. Başkan Aydın Pehlivan, “Sabah kortej yürüyüşüne akşam da fener alayına balkonlarından destek veren bütün Menemenlilere teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarken, geçlerimizin de bayramlarını canı gönülden kutluyorum” dedi.

Menemen Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda koronavirüs pandemisi tedbirlerini dikkate alarak özel bir kutlama programı organize etti.

Menemen Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden kortej yürüyüşü ile başlayan programa, Menemenliler de alkışlarıyla eşlik etti. Esnafa Türk bayrağı dağıtılırken, Menemenli gençler de balkonlarından Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı selamladı.

HER YER KIRMIZI BEYAZ

Kortejin Cumhuriyet Meydanı’na varmasıyla çelenk sunum törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, öğrencilerin şiir dinletisi ile devam etti. Protokol üyelerinin çelenk sunumunun ardından, Menemen Halk Oyunları ekibi zeybek gösterisi ilgiyle izlendi.

Törene, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Garnizon Komutanı Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Gündoğdu, Menemen Gençlik İlçe Spor Müdürü Vekili Özlem Günay Karataş, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kutlamalar kapsamında bando takımı, gün boyunca ilçenin cadde ve sokaklarında konser verdi. Menemenli vatandaşlar da bando takımının mini konserine pencere ve balkonlarından alkışlarla eşlik etti.

BAYRAM COŞKUSU, BALKONLARA TAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı çağrı üzerine Menemenliler de, saat 19.19'da balkonlara ve pencerelere çıktı. Balkonlar ile pencerelerini Türk bayrakları ve balonlarla süsleyen vatandaşlar, ellerinde ay yıldızlı bayraklarla İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla seslendirdi.

FENER ALAYI RENKLİ GEÇTİ

Bayram coşkusu saat 20.30’da sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen fener alayı ile devam etti. Başkan Aydın Pehlivan’ın eşi Filiz Pehlivan ve kızı Ece pehlivan’ın da katıldığı fener alayı, Atatürk Caddesi’nde başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan fener alayı, marşlar ve şarkılar eşliğinde büyük bir coşku içinde düzenlendi.

Başkan Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, “19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.

Bu coşkuya, bu heyecana bu salgın döneminde evlerinden ortak olan tüm hemşerilerimi sevgi ile kucaklıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede sağlıklı günlerde buluşacağız. Bayram coşkusunu, heyecanını yine meydanlarda hep birlikte kutlayacağız.

Bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Bu özel gece, havai fişek gösterileri ile son buldu.