Tire Koop Başkanı Mahmut Eskiyörük Menemen Belediyesinde üreticilerle buluştu
Menemen Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından 06.09.2019 tarihinde “Yerel Yönetimlerde Kooperatifçiliğin Önemi” konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Tire Koop Başkanı Mahmut Eskiyörükün davet edildiği konferans Menemen Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi Başkanı Koray Atasoy’un kolaylaştırıcılığıyla devam etmiştir.

Konferans Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Danışman Ömer Güney, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, Menemen Tarım İlçe Müdürlüğü, meslek odaları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Mahmut Eskiyörük “Türkiye Tarımla, Tarım Kooperatifleşme ile kalkınır “ başlıklı konuşmasında sırasında kooperatifçiliğin ana ilkesinin korumacılık olduğuna değindi.  Üretim maliyetlerinin düşürülmesinin, üreticinin pazar sorununun giderilmesinin, gıda güvenliği ile tüketicinin korunmasının, çiftçiliğin güvenli bir meslek olmasının, kırsalda kalkınmanın sağlanmasının ve köyden kente göçlerin önlenmesinin en etkin yolunun kooperatifçilik olduğunu vurguladı. Tire Koop’un deneyimini ilgiyle dinleyen katılımcıların soru ve katkılarıyla devam eden konferans, Menemen Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifinin kuruluş çalı8şmaları hakkında bilgilendirme ile sona ermiştir.