Devrim şehidi Kubilay ve arkadaşları anıldı
Menemen de bundan tam 90 yıl önce Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Kubilay ve arkadaşları Menemen Kaymakamı,İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı,Garnizon Komutan Vekili, Menemen Belediyesi Başkanvekili ve şehitlerimizin yakınlarının katılılımı ile bir anma gerçekleştirildi.

İzmir’in Menemen ilçesinde 90 yıl önceki kanlı ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki yine unutulmadı. Yıldıztepe Şehitliği’nde düzenlenen resmi tören Kubilay Anıtı’na çelenk bırakılarak başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kubilay ailesiyle anı fotoğrafı çekildi. Tören şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt ile diğer ilçe belediye başkanları, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Eray Ercan ve İzmirliler katıldı.